Рокада на треньорския пост в мъжкия волейболен тим на "Левски".

Дългогодишният капитан на националния отбор Владимир Николов напуска поста, а на негово място ще застане друг бивш национал - Андрей Жеков. Това обявиха от клуба на официалния си сайт.

Николов, който също е и президент на "сините", ще се занимава с организационната част около строежа и откриването на новата зала на тима.

Жеков изпълняваше длъжността помощник на Николов от март 2019 г. насам.

Дебюта си начело на "Левски" бившият разпределител ще направи срещу "Хебър" на 31 октомври.

"Андрей Жеков да заеме мястото ми бе най-логичното нещо. Той бе поканен в клуба именно с една дългосрочна цел, свързана с мъжкия отбор. Андрей получи достатъчно време, за да се ориентира в обстановката и вярвам, че сега е най-подходящият момент да поеме нещата. Ще има цялата подкрепя от мен и партньорите ми в "Левски" София и му пожелавам успех. Пред нас има много работа в организационен план и искам да вложа повече енергия в тази посока. Предстои ни откриване на изцяло нова спортна база, с което са свързани много усилия – както в подготвителния период, така и в първите месеци след практическото ѝ завършване. Надявам се още през още през следващата година резултатите от нашата работа да започнат да се виждат", коментира Николов.