Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев предаде поста на Андрей Кузманов. Днес (12 май), малко след като служебният кабинет с министър-председател Стефан Янев, встъпи в длъжност, отговорниците за различните ресори официално заеха местата в съответните институции.

Кралев и Кузманов се срещнаха и се ръкуваха в сградата на Министерството на младежта и спорта. 

Снимка: pentathlon-bg.com

"Разчитам и ценя професионализма на хората в моя сектор. Ще работя прозрачно в интерес на обществото и ще се опитам да подобря още повече работата на министерството. Не може да става и дума за реваншизъм", заяви новият министър.

Андрей Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище "Олимпийски надежди", а след това завършва Националната спортна академия в София през 1991 г. Дипломиран учител е по физическо възпитание и треньор. Магистър е по "Физическо възпитание". Бронзов медалист от Европейското първенство по модерен петобой през 1985 година, многократен републикански шампион по плуване и модерен петобой.

Снимка: pentathlon-bg.com

В професионалния си път се е занимавал с анализиране и ръководене на учебно-тренировъчен спортен процес по модерен петобой, организация и провеждане на състезания. Бил е треньор по модерен петобой в различни спортни клубове. Има опит в частния сектор на ръководни позиции в областта на търговията, производството, услугите, маркетинга и рекламата.

Президент е на Европейската конфедерация по модерен петобой, председател на Българската федерация по модерен петобой и на Балканската конфедерация по модерен петобой. Член е на Комитета по бизнес въпроси на Международната федерация по модерен петобой.