Певицата Андреа, която е дългогодишна приятелка на Кубрат Пулев, беше сред онези 1000 души, заели местата си в зала "Уембли" в Лондон по време на мача на българския боксьор с Антъни Джошуа за титлите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO). 

Въпреки загубата на Кобрата, който беше нокаутиран в 9-ия рунд, блондинката беше категорична, че българите трябва да се гордеят с неговото постижение и с начина, по който се е представил на ринга. 

"Беше хладнокръвен, беше много подготвен, беше много спокоен и това е много важно в спорта и в бокса. Така мисли по-правилно и има много добра преценка. Той имаше абсолютната преценка, прецени няколко пъти Джошуа и то си пролича как го нацели. Подготовката е много важна, но късметът също играе голяма роля. Той наистина се представи уникално. Аз съм много горда с него. Мисля, че цяла България трябва да се гордее с него. Три пъти вече е претендент за световната титла. Той доказа, че за българите няма прегради. Горда съм с него и съм сигурна, че, ако неговият баща беше жив, щеше да бъде горд с него", каза Андреа след мача.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Благодарение на Кубрат успях да бъда тук и се радвам, че бях на този зрелищен мач. Много се гордея с него. Той се би лъвски. Доказа се, че е по-добрият от двамата. Просто нещата бяха на шанс. Издържа толкова много рундове. Според мен, имаше 2-3 пъти, в които така го разлюля, че Джошуа беше нокаутиран", анализира още тя.

Андреа заяви, че е говорила с Пулев минути след поражението. Той се е чувствал добре и е бил спокоен.

"Той е много позитивен човек и е минал много в своята кариера. Първата загуба е едно, втора е съвсем различно. По друг начин ги приема нещата. Когато човек прави нещо голямо… Не само аз трябва да го подкрепям! Всички българи трябва да го подкрепят!", каза тя.

Снимка: Getty Images

Това беше втора загуба за Пулев в професионалната му кариера. През 2014 г. той не успя да победи Владимир Кличко отново в среща за титлите в тежка категория.

Кобрата има 28 победи в актива си. 14 от тях са с нокаут.