Бившият номер 1 в света на тениса и победител в 3 турнира от Големия шлем - Анди Мъри, заяви, че вече не чувства болка и иска да се завърне на корта. 

Британецът претърпя тежка операция за смяна на тазобедрена става през януари, след като успя да изиграе само един мач на Откритото първенство на Австралия заради нетърпими болки. 

Пред Би Би Си днес (6 март) тенисистът заяви, че вече не изпитва дискомфорт и ще направи всичко възможно да се завърне скоро на корта.

"Моето желание е да продължа да играя", категоричен е Мъри. 

"В момента съм много по-щастлив, отколкото бях в последните 12 месеца, когато се подложих на предишната операция. Вече нямам болки в хълбока, а я търпях много дълго време", добави той. 

Първоначалните планове на Мъри бяха той да сложи край на кариерата си след като играе за последно на един от любимите си турнири "Уимбълдън". Вероятността да се появи на зеления корт тази година обаче е нищожна.

Снимка: Getty Images

Той остава оптимист, че рано или късно ще се завърне за радост на своите фенове. Възстановяването му върви бавно, но по план. С предварителни прогнози обаче никой не се наема.

"Просто искам да изчакам и да видя как нещата ще прогресират. Ако е възможно, с удоволствие бих искал да се състезавам отново", заяви Мъри.