"За мен е чест да се срещна с вас! Гордеем се с вас и с класирането ви на европейското първенство! Ще ви гледаме как побеждавате!" - с тези думи посланикът на САЩ в България Херо Мустафа се обърна към националите по баскетбол.

Снимка: бфбаскетбол

Тя се срещна с играчите, селекционера Росен Барчовски и президента на федерацията Георги Глушков две седмици, след като "лъвовете" успяха да си осигурят място на финалите на първенството на Стария континент, което ще се проведе през 2022 г. За целта българските баскетболисти победиха драматично тима на Латвия с 66:65. 

Снимка: бфбаскетбол

Мустафа спази българската традиция и дари всички с мартеници, като им пожела здраве, щастие и берекет.

След това сама посегна към оранжевата топка. Партньор в разиграванията ѝ беше единственият българин, играл в НБА Георги Глушков. Двамата повдигнаха настроението на всички присъстващи. Посланик Мустафа заяви, че е голям фен на баскетбола, а на предстоящото европейско първенство ще стиска палци именно за България.

Снимка: бфбаскетбол

От момчетата, треньорския щаб и федерацията Нейно превъзходителство получи топка с автографи, както и книги за историята на баскетбола у нас.

Снимка: бфбаскетбол

За последно националният ни тим мери сили с най-добрите на Стария континент преди 10 години - през 2011 г. Тогава селекционер отново беше Росен Барчовски.