Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, отпадна в осминафиналите на турнира в Париж. Той отстъпи с 1:2 сета (6:7 /10/, 7:5, 6:7 /3/) на американеца Джон Иснър и не успя за пръв път в кариерата си да стигне до четвъртфиналите във френската столица.

Първия сет беше равностоен, като Иснър отново разчиташе на мощните си сервиси. Димитров все пак имаше два брейкпойнта, но не успя да ги оползотвори. Хасковлията също показа силни начални удари. Така 5 от първите десет гейма бяха взети на 0 - 3 за Иснър, 2 за Гришо. В тайбрека 208-сантиметровия американец проби Димитров за 4:3, след което пропусна 3 сет пойнта, за да бъде пробит при 6:6. В крайна сметка Гришо сбърка и позволи на Иснър да вземе тази първа част с 12:10.

Втората част се разви подобно на първата. Двамата с лекота печелеха сервис-геймовете си до 6:5 в полза на Димитров. Българинът проби съперника си и вкара двубоя в решителен трети сет.

В третата част двамата си разменяха геймове, но Гришо проби съперника си в шестия. Димитров обаче се пречупи в ключов момент и не спечели подаването си в осмия, позволявайки на Иснър да намали на 4:5. Третият сет също като първия се реши с тайбрек, спечелен от американеца със 7:3.