Сборната формация на младежката баскетболна асоциация на САЩ, създадена от Лавар Бол, продължи световната си обиколка с шоу-мач в София.  

Американските таланти и връстниците им от "Академик" София изиграха зрелищен двубой в столицата. В началото на мача българският отбор имаше предимство, но в крайна сметка загуби със 133:138 точки.

Срещата започна по перфектен начин за възпитаниците на Георги Давидов, които имаха предимство от 18 точки. Гостите постепенно намалиха пасива си и на почивката изоставаха със 70:76. Третата четвърт беше равностойна, но силни първи минути в заключителната част предрешиха резултата в демонстративната среща.

В тима на американците личеше и името на единия от синовете на Лавар Бол - ЛиАнджело, който беше избран за играч на мача. ЛиАнджело е брат на плеймейкъра на "Лос Анджелис Лейкърс" Лонзо Бол.

След седмица ЛиАнджело ще навърши 20 години, а целта, която той сподели, че ще преследва, е да стане част от Лигата за развитие към НБА - G League.

В кариерата си средният брат от фамилия Бол игра в колежанското първенство, а след това стана част от литовския "Приенай", където не записа особен успех. След това той се присъедини към създадената от своя баща Лавал Бол JBA - Junior Basketball Association.

Снимка: Lap.bg

За конкретната среща с "Академик" София ЛиАнджело не скри, че е впечатлен:

"Много хубав мач се получи. Съперникът ни игра здраво, за което го поздравявам. Благодарение на такива срещи успявам да се развивам бързо. Имаше огромен интерес и определено се получи интересен сблъсък. Радвам се, че имаше толкова много фенове."

Турът на сборния отбор на младежката формация на САЩ продължава, като страните, които предстои да бъдат посетени, са Хърватия, Китай, Хонг Конг и Филипините.