Аматьорските футболни клубове в България излязоха с позиция, чрез която се обявяват против предложението на Изпълкома към БФС при избор на нов президент право на глас да имат само тимовете от професионалните Първа и Втора лига.

От съобщението, публикувано в сайта на родната централа, става ясно, че БФС подкрепя аматьорите.

Позицията на ръководството на АФЛ:

"Във връзка с тиражираните в медийното пространство информации за евентуална промяна на Устава на БФС, касаеща отнемане правото на представителите на аматьорския футбол на участие в отчетно-изборното събрание, ръководството на Аматьорската футболна лига заявява, че Уставът на БФС и принципите за демократично провеждане на избори са в тон с мисията на централата, която категорично постановява, че развитието на футбола на всички нива и популяризирането му са приоритет №1.

Вярваме, че аматьорските клубове и детско-юношеските школи са гръбнакът на най-масовия спорт у нас, а всички те – бидейки пълноправни членове на БФС, имат уставното право да изразяват позицията си посредством своя вот.

Ръководството на БФС подкрепя позицията на АФЛ и още веднъж подчертава, че Българският футболен съюз работи еднакво усърдно за абсолютно всички клубове в страната и разчита всички те да бъдат необходимият коректив за неговата дейност", пишат ръководителите на аматьорите."

Снимка: Lap.bg