Александър Везенков разкри пред bTV, че и през следващия сезон ще продължи да носи екипа на испанския гранд "Барселона". Баскетболистът се присъедини към каталунците през миналия сезон, но не успя да се наложи като титуляр.

"За минута не е седял въпроса дали ще се махна от „Барселона” или не. Те ме искаха, казаха, че няма да ме преотстъпват. Това бяха само някакви слухове от медиите. Може за момент да са си помислили ръководството, но в крайна сметка решиха да ме оставят. Това ме радва и ще се опитам да покажа, че заслужавам да играя в този отбор", сподели плановете си Везенков пред Петър Бакърджиев.

През миналия сезон "Барселона" остана на второ място в първенството на Испания. Шампион стана Реал (Мадрид). В турнира Евролига канатунците пък отпаднаха от "Локомотив Кубан" на четвъртфинал.

Това наложи смяната на треньора Шави Паскуал. Наставник на Везенков през новия сезон ще бъде Йоргос Барцокас.

Преди да поеме към Испания обаче, българсикят баскетболист ще изведе националния тим в квалификациите за европейското първенство през 2017 г. България е в една група с тимовете на Украйна, Словения и Косово.

Първата среща на възпитаниците на Любомир Минчев е в сряда (31 август) срещу Украйна в Киев.

Везенков обаче не изрази оптимизъм за класиране на българските национали за турнира.

"Всички познаваме ситуацията на българския баскетбол. Няма да е реално да почнем да говорим, че ще ги победим всички, че ще бием и шестте мача и т.н. Виждате на какво ниво са ни клубните отбори и за съжаление даже не знам дали сме поставени на картата на Европа. Как мога да кажа, че ще се класираме при всички подобни проблеми, които имахме през годините? Този отбор е много млад и не трябва да му вкарваме допълнително напрежение", каза той.