Националният отбор по баскетбол отпътува за Русия с амбиция за нова победа във втората фаза на световните квалификации. Преди два дни момчетата на Любомир Минчев сензационно победиха третия в световната ранглиста Франция.

Александър Везенков и съотборниците му от националния отбор вече са оставили зад гърба си гръмкия успех над "петлите" и мислят само за следващия мач - гостуването в Москва.

"Надявам се това да е бъдещето на българския баскетбол. Да се обединим всички, но победата над Франция е история. Това стана преди два дни. Сега ни предстои мач с Русия, който е много важен, за да продължим да мечтаем. Много силен съперник, който иска да продължи, с много класни състезатели. Трябва да сме много концентрирани.", каза Везенков преди заминаването на "лъвовете". 

"Сърцето, отборната игра и всичко това, което показахме ще ни помогне. Трябва да сме малко по-дисциплинирани в техническите указания. Защото срещу Франция играхме много добре второто полувреме.", добави баскетболистът на "Олимпиакос".

Димитър Димитров бе героят за България от страхотната победа над Франция. Той обаче отдаде успеха на целия отбор и насочи вниманието към силните страни на следващия ни съперник - Русия.

"В нашия отбор всеки може да бъде най-добрият, във всеки един мач. Важното е отборът да побеждава. Колективно изиграхме един много хубав мач срещу Франция. Надявам се да направим същото в Русия, а това кой е вкарал най-много точки – няма значение. Важното е да победим.", каза новото попълнение на "Балкан" Ботевград.

"Русия също е отбор с много високи играчи, но не колкото французите. Надявам се пак да покажем същата игра под коша, за да спрем техните играчи. Тяхната сила определено е във външните играчи.", каза още Димитров.

България се изправя срещу Русия утре от 18:00 часа във втория си мач от група К на световните квалификации. В първата си среща руснаците загубиха от Чехия.