Българският тенисист Александър Лазаров, който се отказа от "София Оупън" заради положителен тест за коронавирус, се чувства добре, но е много разочарован, че няма да играе в "Арена Армеец". След обявяването на новината за оттеглянето му, той публикува съобщение в социалните мрежи.

"Понякога наистина не мога да разбера защо се случват някои неща. Някак не ми звучи честно, защото не мисля, че някои неща идват заслужено, но такъв е животът. Преди няколко часа разбрах, че съм дал положителна проба за COVID-19 и макар да се чувствам в отлично състояние и да нямам абсолютно никаква симптоматика, заради протоколите на АТП и законите на Република България се налага да се оттегля от участие на тазгодишното издание на "София Оупън". Това е нещо, което ще ми отнеме дълго време да преглътна, защото съм се борил изключително много, за да стигна до него. Турнирът на АТП в България винаги е бил мечта и цел за мен. Миналата година изживях едни от най-хубавите моменти в своята кариера именно на "София Оупън" и чаках с нетърпение отново да играя, но за съжаление тази година няма да имам този шанс. Искам да се извиня от сърце на всички фенове и на семейството си", написа Лазаров в "Инстаграм".

 
 
 
View this post on Instagram

Понякога наистина не мога да разбера защо се случват някои неща. Някак не ми звучи честно, защото не мисля, че някои неща идват заслужено, но такъв е животът. Преди няколко часа разбрах, че съм дал положителна проба за COVID-19 и макар да се чувствам в отлично състояние и да нямам абсолютно никаква симптоматика, заради протоколите на АТП и законите на Република България се налага да се оттегля от участие на тазгодишното издание на "София Оупън". Това е нещо, което ще ми отнеме дълго време да преглътна, защото съм се борил изключително много, за да стигна до него. Турнирът на АТП в България винаги е бил мечта и цел за мен. Миналата година изживях едни от най-хубавите моменти в своята кариера именно на "София Оупън" и чаках с нетърпение отново да играя, но за съжаление тази година няма да имам този шанс. Искам да се извиня от сърце на всички фенове и на семейството си. Благодаря на всички за хубавите пожелания, това е рожден ден, който със сигурност няма да забравя... #23 • Sometimes life is just playing games with us. Sometimes I just don’t understand why some things are happening and sometimes I just can’t take some s**t anymore. I just found out that I tested positive for Covid 19 today on the ATP 250 in Sofia...With this I will miss the chance to play one of my favorite tournaments of the year, a place where i’ve had amazing memories over the years and honestly I still can’t believe why and how this happened. I want to apologize from the bottom of my heart to all the fans, my family and the people who’ve been in contact with me the last couple of days. I don’t want to see or hear anyone for the next two weeks, i will need some time to overcome the situation, because for now it still feels like a sick joke. And by the way thank you all for the birthday wishes, it’s a birthday I will never forget... #23

A post shared by Alex Lazarov (@alexlazarovv) on

След отпадането на Александър Лазаров, само двама българи останаха в основната схема на турнира - Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

Снимка: Reuters

Втората ни ракета Кузманов ще играе в първи кръг срещу италианеца Салваторе Карузо, който е 81-и в световната ранглиста.

Андреев пък ще се изправи срещу Джон Милман от Австралия, който е №38 в подреждането на АТР и шести в схемата.

След отказа на Диего Шварцман, водач в схемата е 12-ият в света канадец Денис Шаповалов, а втори поставен е сънародникът му Феликс Оже-Алиасим. И двамата почиват в първия кръг на турнира. Трети е Алекс де Минор от Австралия, който е в половината на Шаповалов, а №4 е Ян-Ленард Щруф от Германия. Те също започват направо от осминафиналите.

Всички спортни събития в страната се провеждат без публика. Изключение е направено само за "София Оупън".

Залата ще е запълнена на по-малко от 1/3 от капацитета си. А активности като раздаване на автографи и игри във фен-зоната няма да има. Премахнати са и ВИП-трибуните до корта.

Както извън залата, така и вътре в съоръжението, носенето на маска е задължително. Влизането в "Арена Армеец" става след измерване на температурата, която трябва да е под 37 градуса.