Треньорът на "Локомотив" Пловдив Бруно Акрапович заяви, че играчите му напускат Лига Европа с високо вдигнати глави след загубата с 1:2 от "Тотнъм" във втория квалификационен кръг. "Железничарите" водеха до 80', когато Хари Кейн бе точен от дузпа, а българският тим остана с 9 души на терена.

"Много неща преживях по време на мача. Дадохме всичко от себе си. Мисля, че успяхме да направим нещата, както искахме - да вкараме гол и да имаме всичко под контрол. В една ситуация объркахме всичко. Ако не внимаваш и за секунда, голям отбор като "Тотнъм" те наказва. Ако бяхме внимавали десет минути, щяхме да запишем най-големия успех за България.", каза Акрапович.

"Имахме голямо желание. За нас не е сериозен мач, а двубой за историята. Имахме ден повече почивка. Казах на момчетата, че през второто полувреме ще сме по-добри. Не играхме в нашия стил с преса. Митко Илиев изигра страхотен мач. Дори Анте Аралица игра като халф. Не ми беше целта да победя Жозе Моуриньо. Говорих с него преди и след мача. Не случайно е на това място. Трябва да гледаме себе си. Уникално щеше да бъде да победим. Това, което направихме е достатъчно да излезем с високо вдигнати глави."

"Ако Марти (Луков) беше избил по-високо топката можеше да не се стигне до дузпата. Диниш прояви рефлекс и не може да го критикуваме. След това имаше малко глупости и от Бирсент, но не може да му се сърдим. Имаше възможност да вкара втори гол. Казах хубави думи на момчетата и си пожелахме другата година да го повторим пак.", продължи наставникът на "Локомотив".

Снимка: Getty Images

"Жозе Моуриньо е уникален човек. Не случайно е на този пост. Пожелавам му късмет, да спечели Висшата лига. Ние трябва да си оправим нещата... Моуриньо изобщо не е надменен. Говорихме за тренировките. Той ми харесва много. Изненадах се колко знаеше за моя отбор. Това само доказва колко голям треньор е."

„Аз нямам трудна работа с моя отбор. Работя с голямо удоволствие. Имаме голямо желание. Нормално е сега чувството да е друго. Момчетата ще се оправят много бързо и искам да изглеждаме добре в неделя срещу "Етър“., каза още Акрапович.