Серхио Агуеро е убеден, че е направил стъпка напред в кариерата си с преминаването си в "Барселона". Само 48 часа след поражението от "Челси" във финала на Шампионската лига, нападателят на "Манчестър Сити" подписа двугодишен договор с каталунците.

Аржентинецът определено не смята, че е пристигнал в "Барселона", за да завърши кариерата си в по-спокойна обстановка.

"Всички знаем, че "Барса" е най-добрият клуб в света. Мисля, че взех отлично решение и се надявам да бъда полезен за клуба. Разбира се, това е стъпка напред в кариерата ми. Много съм щастлив и се надявам да помогна на отбора да завоюва трофеи. Преди всичко искам да играя и да бъда полезен, а ако отборът играе добре, ще бъда щастлив.", коментира 32-годишният нападател.

Снимка: Reuters

"Искам да очаровам феновете и те да изпитват удоволствие от футбола ми. Винаги се старая единствено отборите ми в края на сезона да имат шансове за трофеи. Аз се промених. Пристигнах в Европа, когато бях на 18 години. Оттогава научих много и ще се постарая да помогна със своя опит. Съгласих се да премина в "Барселона" без колебания. Когато бях малък, се надявах, че някой ден ще ме забележат и ето - аз съм тук", каза Агуеро.