Защитникът на "Левски" Роман Прохазка ще има специална подкрепа на трибуните по време на дербито от последния кръг на редовния сезон срещу ЦСКА. От родната Словакия на футболиста ще пристигнат негови приятели, които ще викат за "сините" на стадиона в неделя (18 март).

"Ще дойдат приятели от Словакия, а други ще го гледат през интернет, защото знаят, че това е много важен мач за нас", похвали се Прохазка пред bTV. 

"Май повече време вече съм в "Левски", отколкото бях в "Спарта". Винаги мачовете с ЦСКА са били най-интересните в България. Така ще остане винаги! Има най-голям интерес, най-много фенове. Мен не ме притеснява дъждът. Надявам се да дойдат колкото се може повече хора. Това е един интересен мач и колкото повече хора има, толкова по-добре за футболистите. Тези мач за нас, като футболисти, за феновете, винаги са интересни", каза още той.

И въпреки, че Прохазка беше сред голмайсторите в последните сблъсъци между "сини" и "червени", той е категоричен, че по-важни са трите точки, отколкото името му да бъде записано на таблото.

"Не е важно кой вкарва, а да спечелим мача. Трябва и да мислиш, и да даваш всичко от себе си. В тези мачове всички са много мотивирани", каза Прохазка.