Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри, че административни процедури по промяна на актовете за държавна собственост на стадион "Българска армия", тренировъчният комплекс в Панчарево, спортният комплекс "Червено знаме" и част от спортния комплекс "Къро" от страна на областния управител на София бавят обявяването на търга за тяхната собственост.

Към имотите има интерес от настоящия ползвател - първодивизионния ЦСКА със собственик Гриша Ганчев и подвизаващия се в Трета лига ЦСКА 1948. И двата клуба спорят за автентичен наследник на фалиралия през 2016 г. ПФК ЦСКА.

Преди месец министерството учреди ново дружество - "Сердика спортни имоти" ЕАД, което да се занимава с провеждането на търг.

Ето и цялата позиция на министър Кралев за забавянето:

"Отново зачестиха въпросите кога ще бъде обявен конкурсът за наем на ст. Българска армия и спортно-тренировъчна база Панчарево. В момента изчакваме да приключи административната процедура по учредяването на новото дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД. Част от имотите, които трябва да бъдат апортирани в дружеството, са публична държавна собственост и въз основа на решението на Министерски съвет от 20 септември те придобиват статут на имоти частна държавна собственост. Областният управител на област София трябва да отрази промените в актовете за държавна собственост.

Всички необходими документи са предоставени от ММС на Областна управа област София с вх. щ 03/112-001 от 25.09.2017 г. Всеки момент очакваме издаването на актовете за промяна на статута на имотите и вписването им в Имотен регистър. 

Веднага след това ММС ще подаде документите на новото дружество за вписване в Агенцията по вписванията. Този процес е кратък и след приключването му ще бъде обявен публично и конкурсът за отдаване под наем на ст. Българска армия и спортно-тернировъчна база Панчарево, като тръжната документация е готова и одобрена от мен", написа Кралев в социалната мрежа.