9-годишният Иван Хараланов бе избран за "Бъдещата звезда на мача" на мача от Националната хокейна лига на САЩ и Канада между "Чикаго Блек Хоукс" и "Ню Йорк Айлендърс" на 20 януари в "Юнайтед Сентър" в Чикаго.

Снимка: иван хараланов

20 хиляди зрители присъстваха в залата по време на официалната церемония по откриването на двубоя, която започна с традиционното посрещане на леда на хокеистите на "Чикаго Блек Хоукс" лично от българския малчуган, който тренира и играе хокей отвъд океана от година.

Снимка: иван хараланов

Облечен с професионален хокеен екип и с №66 върху гърба, редом до своята фамилия, Иван поздрави всяка една от звездите на домакините, след което заедно с тях приветства публиката и се строи най-отпред в редицата за пускането на американския химн.

Номинацията на Хараланов за бъдеща звезда в лигата идва от настоящия му тим - "Чикаго Бруинс Скуърт", където се състезава и брат му Милчо.

От Зимния дворец до "Юнайтед Сентър"

Снимка: иван хараланов
Семейство Хараланови потегля за САЩ, когато Иван е на 8 години, за да може той да се развива в хокея на лед. Качествата му веднага са забелязани от спортните специалисти в Чикаго и той е приет в академията на "Бруинс".

Снимка: иван хараланов

Засега играе, както в нападение, така и в защита по време на детските мачове. Бързо става любимец на съотборници и треньори. Пътува с отбора във всички щати и участва активно във всички двубои. За година и няколко месеца Иван извървява пътя от Зимния дворец в София до "Юнайтед Сентър" в САЩ – официалната зала на "Чикаго Блек Хоукс".