4 май е дата, която феновете на футболния "Левски" няма да забравят! Всяка година почитателите на клуба се събуждат с мисълта за своята икона - Георги Аспарухов.

На 4 май 1943 г. в София се ражда човекът, който завинаги ще топли "сините" сърца. Георги Аспарухов не само е част от тимовете на "Левски", спечелили 3 шампионски титли и 3 Купи на България. Със сърцатата си игра, с посланията за феърплей, Гунди се превръща в идол на милиони!

И днес, близо 50 години след трагичната си смърт, той продължава да служи за пример, да вдъхновява не само футболистите от мъжкия тим, а и децата, тръгнали по неговия път, които всеки ден тренират под зоркия поглед на неговия паметник на "Герена".

В 16 ч. днес футболисти, служители и ръководители на "Левски" ще поднесат цветя пред паметника на Гунди пред "Герена".

По случай рождения му ден на клубния сайт се появи следния текст:

"Днес иконата за поколения левскари Георги Аспарухов можеше да празнува своя 78-ми рожден ден, ако трагедията на Витиня не го бе отнела от света и България. За Гунди обаче не можем да говорим в минало време, защото безсмъртието на великите се кодира в паметта и любовта на поколенията.

Защото Аспарухов не е просто велик играч. Той е явление не само за спортната общественост, но и за цяла България. Защото от загубата на доблестни хора неминуемо боли.

Българското съзнание винаги е имало нужда от идоли, на които да подражава, от упование и светлина, която да следва. За радост на неговите съвременници и поколенията след тях Гунди е именно такъв. Ако днес той бе жив, всички щяхме да черпим от неподправената му доброта, но съдбата реши друго.

За кариерата му е написано и казано всичко, а победите и попаденията с „Левски“ и националния отбор ще се помнят винаги.

Той бе и остава всенароден любимец. Накара няколко поколения футболисти да изучават магията на стила му, да се възхищават на майсторството. Той роди мита за красотата на играта.

Георги Аспарухов е явление, надхвърлящо границите на играта футбол, защото в Гунди хората са виждали и виждат нещо необикновено. Една искра, хранеща духа, носеща усмивка, упование и надежда. Еманация на разбирането за човек.

78 години от рождението на Георги Аспарухов... Вечна памет и поклон!"