7 срещу 11 звучи доста неравностойно. Но във времена на пандемия от коронавирус, дори такива мачове съществуват и се играят. Поне в Еквадор и поне за кратко. 

Мачът между "Барселона" Гуаякил и "Аукас" започна, но беше принудително спрян заради... липсата на играчи. 

Гостите от столицата Кито излязоха на стадион "Монументал" в Гуаякил с отбор от едва 7 налични играчи. Причината за камерния състав на „Аукас“ е, че по-голямата част от футболистите им са заразени с COVID-19 и са под карантина.

Ръководството на клуба поиска отлагане на срещата чрез писмо до местната федерация. 

"Ситуацията е стриктно описана пред властите на Лига Про и пред нашия следващ съперник - "Барселона", като изразяваме желанието си мачът ни тази вечер да бъде отложен", написаха от клуба в социалните мрежи.

От федерацията обаче решиха да не отлагат двубоя, позовавайки се на правилника. А той гласи, че ако един отбор има минимум 7 здрави играчи, то мачът трябва да се играе. Ако потърпевшия отбор откаже да излезе на терена, освен служебна загуба, той се санкционира и с отнемане на точки.

Така срещата стартира, въпреки че от едната страна на терена беше целият тим на "Барселона" Гуаякил, а отсреща - само 7 от "Аукас". До 17-ата минута гостите вече губеха в резултата с 0:2. Тогава техният вратар Йохан Лара получи контузия и се наложи да напусне терена.

С 6 на терена в един от двата тима, мачът стана невъзможен. Така че съдията свири край предварително и присъди служебна загуба на "Аукас" с 0:3. 

Подобни куриози не се случват за пръв път в Южна Америка. Преди дни в първенството на Колумбия отборите на "Агилас Дорадас" Рионегро и "Чико" Бояка се изправиха един срещу друг в съотношение 7 на 11. Двубоят беше прекратен в 80-ата минута при резултат 3:0 за гостите, защото трима играчи на "Агилас Дорадас" се контузиха.