Българският боксьор Кубрат Пулев ще трябва да убеди 6 мъже и 2 жени, че е невинен по обвиненията за тормоз от страна на репортерката Дженифър Равало, известна като Кралицата на голото суши, и за неправомерен удар от страна на последния му съперник на ринга - Богдан Дину.

Всички те са членове на Спортната комисия на щата Калифорния, която днес (14 май) ще се събере, за да разгледа двата казуса. Откритото заседание започва в 20:00 ч. българско време в хотел "Милениум Балтимор" в Лос Анджелис. 

Решението на комисията ще бъде ясно до 48 дни.

Най-главен измежду членовете, които ще изслушват българския боксьор, е Джон Карвели. Той е председател на комисията. Той е треньор по футбол на момичета до 10 години и запален почитател на спорта. Директор е на Националната организация за стоматологични грижи на САЩ (подобно на Здравната каса у нас). Занимава се и с благотворителност, като основно се старае да набавя храни за деца в нужда.

Негов заместник е първата дама в комисията - Мери Леман. Тя е бивша професионална боксьорка и е непобедена в петте си срещи на ринга. Днес Леман има докторска степен по правни науки като се занимава с гражданско право в собствената си кантора.

Другата дама в комисията е Марта Шен-Ургидез. Тя също е свързана с бокса. Професионален съдия е, експерт по междукултурните въпроси на олимпийските игри в Пекин. Също има докторска степен по право. Назначена за арбитър на Върховния съд на Калифорния, както и за адвокат, обучаващ експерти в полицейските управления в Южна Калифорния. От 2007 г. е изпълнителен директор на застрахователна компания.

Пулев ще трябва да говори и пред лекар - невролога Вернон Уилямс. Той е създател на Сдружението на спортните невролози и е бил консултант в щабовете на "Лос Анджелис Лейкърс", "Кингс", "Доджърс" и "Спаркс".

Ван Гордън Сотър е пенсиониран журналист и бивш президент на "Си Би Ес Спорт" и "Си Би Ес Нюс". Той е бивш телевизионен водещ и репортер във вестници в Чикаго и Детройт.

Бившият кмет на град Аяла в щата Калифорния също си е освободил деня, за да се срещне с Кубрат Пулев. Луис Аяла има богат опит в политиката. Цели 17 години той е работил за федералното, щатското и местно правителство. В последните 6 сезона е треньор по футбол в Американската младежка федерация.

Последен сред заседателите е Джеймс Араби. Той е една от основните фигури в Профсъюза на учителите, както и на хранителните работници, а в последните години е част от Съюза на потребителите в Калифорния.

Всички те ще трябва да изслушат показанията на Кубрат Пулев по двата казуса, а решението им ще бъде ясно до 48 дни.

Първа срещу българския боксьор пледира Дженифър Равало, известна като Джени Суши. Интервюто ѝ с Пулев след победата му над Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния, завърши с целувка, а дни след това тя заяви, че приема тези действия като тормоз. В отговор от щаба на Кобрата публикуваха клип от партито след срещата и интервюто, на който се вижда, че тя се държи доста фриволно.

Комисията ще разгледа и жалбата на румънеца Дину, който твърди, че е получил неправомерен удар от страна на българина, който е повлиял на крайния резултат от мача. Пулев нокаутира съперника си в 7-ия рунд.