Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Днес (06.04) е голям ден в историята на родния спорт! Родена е последната олимпийска шампионка за България Румяна Нейкова! Пожелайте й честит рожден ден и отделете точно 2:19 минути, за да изгледате финалната гонка на 1000 м скиф в гребането от Пекин 2008, в която никой и нищо не бе в състояние да спре Руми по пътя към златния медал. 

Знаете ли, че прапрадядото на един от най-добрите ни баскетболисти от националния отбор на колички и от тима на „Левски” - Димитър Костов, е бил страхотен лекар? С много строги мерки за контакти и изолация, д-р Стефан Хаджипенчев спира заразата от холера във Велико Търново през 1886 г. Година по-рано е командирован в софийската болница, за да лекува ранени войници от фронта. Награден е с орден „Свети Александър” - V степен.

Снимка: Instagram

Видяхте ли последното видео на Рафаел Надал в „Инстаграм”? Коя е мистериозната партньорка в импровизирания тенис дуел в двора на къщата на Матадора?

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Al final... me gana? Mi hermana @mariabel_nadal Lo dicho, hay que animarse #yomequedoencasa #iorestoacasa #istayhome #jerestechezmoi #tennisathome

Публикация, споделена от Rafa Nadal (@rafaelnadal) на

Партньорката на Надал

Прочетохте ли супер забавната статия какво биха правили българските спортисти до края на пандемията? „2 сухара, половин ябълка, 50 грама сурови ядки” – запасите на гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика за следващите два месеца, а за да ги държи под око, Илиана Раева ги наблюдава с конферентна връзка. Смях, още смях, още мнооого смях с коментара на Цветан Баяслиев.

Разбрахте ли, че Кубрат Пулев ще дари близо 2 млн. евро за всички хора, изправени на първа линия в битката срещу коронавируса у нас? Ако не сте, вижте акцентите на Кобрата пред германския вестник „Билд”, а думите на боксьора днес са на първа страница на всички британския издания. 

Пулев все още се надява, че битката му срещу Антъни Джошуа ще се състои тази година, а ние използваме възможността, за да ви припомним как Кубрат тренираше за двубоя срещу Хюи Фюри на Белмекен – лагер, на който той допусна до себе си репортера на спортната редакция на bTV Иван Боянов. 

bTV призовава: останете си вкъщи!