Трудни времена са. Хората са затворени по къщите, душите на повечето са свити. И не се знае до кога. В момент като този решихме да ви поднасяме по малко светлина всеки ден. Кръстихме ги 5 неща, точно от толкова имате нужда, за да се усмихнете и да ви стане по-леко на сърцето. Някои ги знаете, други сте ги забравили, а трети искрено ще ви развеселят!

Научете:

Мария Шарапова е фурия на корта! А извън него винаги е била една от най-красивите тенисистки. Тези руси коси и дълги крака, които омайваха Григор Димитров...

Знаете ли обаче, че Маша отдава своята стройност и красота не на майка си и баща си, а на... ядрената авария в Чернобил.

Шарапова е родена през 1987 г. в Няган, тогава в границите на СССР. Родителите ѝ се преселват там малко след аварията в ядрената централа. А в автобиографията си тя прави странна препратка:

"Родителите ми успяха да избягат на север, но много хора останаха. Баба остана. Когато я посещавах, се учудвах от размера на гъбите. Всички казваха, че това е от радиацията.

Родителите ми не са ниски, но не са и високи. Аз съм 188 сантиметра без токчета. Откъде идва този ръст?

Реакторът е избухнал малко преди майка ми да забременее, пила е водата, яла от зеленчуците и след това, докато ме е носила в корема си. Така че, кой знае?"

Прочетете:

Спортът и политиката трябва да бъдат две отделни неща! Но само в идеалния свят!

Цветан Баяслиев ви разказва как външни интереси се прокрадват по време на най-важното спортно събитие - олимпийските игри. И не говорим само за един руски флаг в Рио!

Забавлявайте се в интернет:

Какво общо имат гимнастиката и баскетбола? Може би най-сложният вкаран кош!

Вие можете ли така?

Тествайте знанията си:

И като говорим за дългите крака на Шарапова, да не забравяме, че те ѝ служат отлично, за да побеждава съперничките си.

През коя година Мария Шарапова печели първата си титла от Големия шлем?

Гледайте:

Емо е един голям герой! За него няма друга дума!

Припомнете си историята на родения с аутизъм Емил, който успя да преодолее страха си от вода и да влезе в басейна. Разказва ви я Станимира Атанасова: