Четири от четири възможни финала за България си осигуриха днес българските представителки в индивидуалната надпревара на европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. Отборно сме в позиция за медал във временното класиране след изиграване на първите два уреда при индивидуалното. Там подреждането се оформя от сбора от оценките на индивидуално-жени и ансамбли.

Катрин Тасева и Боряна Калейн се класираха за финалите на обръч и на топка след изиграванията си във втория състезателен ден на шампионата. Във временното класиране на квалификацията за индивидуалния многобой Тасева е пета, а Калейн заема шесто място след първите два уреда. Утре двете ще играят с бухалки и лента.

Днес Катрин Тасева беше много концентрирана и изпълни силно композициите си. Тя получи оценка от 26.050 точки на топка и 25.350 на обръч и до момента е със сбор от 51.400 точки.

Калейн имаше неточности и в двете съчетания. Тя има сбор от 51.100 точки, след като беше оценена с 26.600 на топка и 24.500 на обръч.

Във временното отборно класиране при жените води Русия с 112.575 точки, пред Беларус със 106.050 точки, а България е на трето място със 102.500 точки.

Утре продължава надпреварата с квалификацията на индивидуалния многобой при жените с изпълненията на бухалки и лента. Боряна Калейн и Катрин Тасева ще играят в последната група от 17.30 ч. Двете ще покажат първо композициите си с ленти, а от 18.30 часа и с бухалки, след което ще стане ясно класирането им в квалификацията за многобоя и дали попадат сред осемте най-добри за финала на всеки уред.