Американецът Скот Фостър преживя може би най-вълнуващата вечер в живота си. Kонтузии и на двамата вратари в отбора от НХЛ "Чикаго Блекхоукс" наложиха включването му в игра срещу "Уинипег Джетс".

14 минути и 7 спасявания по-късно Фостър се превърна в героя за своите при победата с 6:2.

Всичко започна с контузията на титулярния страж Антон Форсберг още на загрявката. Впоследствие привиканият от младежкия състав - Колин Делиа пък получи схващане и напусна леда принудително. За такива ситуации отборите от Националната хокейна лига имат резервни вратари. Те обаче са любители. Получават хубава храна и вечер в ложата на медиите, откъдето гледат на живо най-добрите играчи в света.

Обикновено домакинът осигурява резервните вратари, но и двата отбора могат да ги ползват.

И така "Блекхоукс" трябваше да заложи на 36-годишния счетоводител, който за последното бе играл в хокеен мач преди 12 години.

„Първоначалният шок дойде, когато трябваше да ме екипират. Мисля, че просто до някаква степен ти причернява след това“, коментира Фостър след мача.

Скот спря първия изстрел и предизвика бурни аплодисменти. Последваха още 7 страхотни спасявания.

„Това е нещо, което никой не може да ми отнеме. Нещо, което мога да отнеса у дома и да го разкажа на децата ми, за да го разкажат те на приятелите си“, сподели Фостър, който бе избран за "Играч на мача".

Кадри от мача: