Защитникът на "Байерн" Мюнхен Жером Боатенг се отърва невредим при зрелищна катастрофа, вследствие на която автомобилът му се приземи върху мантинелата на магистрала в Бавария.

Въпреки че футболистът не получи разрешение от "Байерн" да наруши правилата на карантината, той не спази нарежданията и това, разбира се, ще има последствия.

За издънката на Боатенг можеше и да не се разбере, ако той не беше катастрофирал. Според TV Oberfranken той е загубил контрол над своя "Мерцедес" на връщане от Лайпциг вчера.

Боатенг е бил до Лайпциг, за да види болния си син. Според "Билд" защитникът е бил изненадан от снежна буря на 238 км от Мюнхен. Автомобилът му не е бил със зимни гуми и той е загубил контрол, забивайки се в мантинелата. Ударът бил толкова силен, че колата се вдигнала във въздуха, след което кацнала върху предпазното заграждение.

Причинените щети по пътната инфраструктура са оценяват на 25 000 евро. Не е ясно колко ще струва ремонтът на скъпото возило на Боатенг.

"Боатенг е действал против правилата, които сме наложили. Тези правила регулират държанието на играчите на "Байерн" в съответствие с ограниченията, наложени от правителството на Бавария, и препоръките на здравните власти. Тъй като клубът трябва да е пример за подражание, трябва да има наказание", се казва от изявление на германския шампион.

Боатенг обясни действията си с това, че синът му е бил в болница: "Знам, че беше грешка да не информирам клуба за намерението си, но тогава мислех само за сина си. Той не беше в добро здравословно състояние. Това е тъжно. Не знам дали някой от ръководството се е поставил на мое място. Все пак детето ми е болно", коментира Боатенг.

bTV призовава: останете си вкъщи!