Ашвин Раман от индийския град Бангалуру има работа, за която всеки футболен фен би му завиждал. Едва на 17 години е, но вече заема позиция като скаут и анализатор за "Дънди Юнайтед". От 2019 г. той работи за клуба от разстояние, а междувременно "Дънди" се изкачи до елитната дивизия на Шотландия.

В интервю за "Би Би Си" Раман споделя, че все още не може да повярва на късмета си. Шефът на скаутите в тима Стиви Грийв се свързва с него в "Туитър", за да обсъдят възможността за съвместна работа.

Задължението на Раман е да гледа нови играчи с потенциал за "Дънди". Налага се да отделя по няколко часа на определен футболист и да информира клуба, ако той си заслужава да бъде привлечен.

"Казват ми от какъв тип футболист имат нужда и аз проверявам база с данни, за да видя кой се представя добре и отговаря на профила на играча, който искаме. Ако има шанс да го привлечем, прекарвам много часове, за да гледам негови мачове и после да дам обратна връзка.", разказва младият индиец.

Ашвин живее и диша заради футбола и затова изпитва огромна наслада от работата, която върши за шотландския отбор. Часовата разлика между Великобритания и Индия е голяма, а той все още е ученик. И все пак се справя, тъй като програмата му с "Дънди Юнайтед" е гъвкава.

"Най-голямата ми мечта е да стигна до възможно най-високото ниво в професията. Но ще се насладя на това, което правя сега и ще видим това къде ще ме отведе", добавя Ашвин Раман.