Още един футболист на "Левски" е дал положителна проба за коронавирус. Борислав Цонев е 16-ият играч на "сините", който е карантиниран в дома си. 

Компания в следващите дни ще му прави неговият брат-близнак Радослав, който даде положителен резултат за COVID-19 преди дни. В онлайн разговор със своя съотборник Валери Божинов (също заразен и под карантина), Борислав заяви, че има леки симптоми, но се чувства добре и се надява скоро тестът му да бъде отрицателен. Той се подложил на тестване, след като е бил в контакт с брат си и останалите си съотборници.

Снимка: Instagram

Общо 16 са заразените футболисти в "Левски". "Сините" не тренират от 6 ноември. Мачът им срещу "Локомотив" Пловдив, който трябваше да се играе на 7 ноември, беше отложен. До такива действия от Българския футболен съюз прибягват, когато в един от отборите има над 10 заразени футболисти. Следващият мач на "Левски" е дербито с ЦСКА на 21 ноември. 

Голяма част от титулярите на тима от стадион "Георги Аспарухов" не са участвали в тренировки под ръководството на новия наставник и спортен директор Славиша Стоянович, който зае поста в началото на седмицата. 

Ситуацията с близнаците Цоневи е различна. Те няма да са на разположение на треньора си до април 2021 г., тъй като получиха тежки контузии. И двамата претърпяха операции на колената, като им предстои дълъг период на възстановяване преди завръщането на терена.