Рейс Тейлър може и да е нисък, но се цели високо... (не беше нарочно). Младежът, когото наричат Шоумена, има амбиции скоро да стане най-ниския професионален боксьор във Великобритания.

Той е висок 150 см, по-малко от крушата на долната снимка. Тейлър прекарал няколко години в школата на футболния "Астън Вила", но решил да се преквалифицира. Сега е съвсем близо до дебют в суперлеката категория - до 52 кг.

Преди 8 години Пол Лоу от Ливърпул бе обявен за най-дребния боксьор на Острова, но никъде нямаше данни за негов мач при професионалистите. Лоу е висок скромните 143 см. Няма как да се избегнат сравненията с Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Сега най-вероятно се смеете, тъй като сте си представили Тейлър и Лоу до тези великани. Да, сигурно са като Фродо и Сам от "Властелинът на пръстените" в лагера на орките.

Джошуа е висок 198 см и тежи 113 кг, а Фюри - 205 см и 159 кг.

"Играех като нападател в школата на "Вила". Мисля, че там нещата не ми се получиха заради височината. Иначе имах качествата. Тук ще се справя с подигравките и ще превърна ръста си в предимство.", казва Тейлър.

"Всъщност родителите ми са високи, но аз съм се метнал на баба", пояснява 26-годишният кандидат за званието "Най-нисък боксьор в Обединеното кралство".