В детския и юношеския футбол не е рядкост да попаднеш на играч, доста по-едър от съперниците си. Някои растат по-бързо от своите връстници. Нормално е, но понякога въпросната скорост е невероятна. Тя стана и причината две снимки от двубоя между под 15-годишните на "Аякс" и тези на "Спарта" Ротердам, спечелен с 6:2 от амстердамци, да добият особена популярност в социалните мрежи. Шокираните фенове се чудят дали няма намеса на Photoshop.

Главен герой е 14-годишният бранител на "Аякс" Дейвид Ийсмън. Тийнейджърът гледа клетите си противници отвисоко, а до някои от тях изглежда като техен баща или много по-голям брат.

Информацията за 190-сантиметровия Ийсмън е оскъдна. Според официалния "Туитър" акаунт на "Аякс" момчето се представя блестящо от началото на сезона. Към стабилността си в защита той добавя два гола и асистенция в 10 мача.

Случаят с Ийсмън напомня на сензацията Ибрахима Соу - великанът сред 12-годишните на испанския "Севиля".

А за същата формация на френския доминант "Пари Сен Жермен" играе може би най-високият 12-годишен в света. Ел Чадаил Бичиабу е централен защитник с ръст от 190 см. Детето-чудо привлече интереса на редица грандове от Стария континент, сред които "Манчестър Сити", "Арсенал" и "Барселона".

Разбира се, трябва да припомним и тази снимка на 13-годишния Ромелу Лукаку: