Влизаме в последните дни на олимпийските игри в Рио де Жанейро. Към края на форума емоциите на спортистите стават все по-силни. Това показват публикациите на българските и чуждестранните олимпийци в социалните мрежи. 

Представяме ви поредната порция от нашата ежедневна селекция на най-интересните снимки и статуси на участници в тазгодишните олимпийски игри.

Разбира се акцентът ни пада върху прекрасното представяне на Ивет Лалова в спринта на 200 м. и на бронзовата медалистка Елица Янкова в борбата свободен стил.

Снимка: Facebook/Instagram
Ивет благодари на всички в България, които останаха будни и я подкрепиха на финала в Рио.

Снимка: Facebook/Instagram
Още една гордост на България - дебютантът на олимпийски игри Елица Янкова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев също благодари на Янкова за представянето й.
 

Боксьорите на България се прибират след участието си на игрите в Рио. Даниел Асенов си щракна селфи с треньора си Хоел Солер

Плувците също се прибират. Александър Николов се снима за спомен на летището в Рио. 

Финалистът в скока на височина Тихомир Иванов е още по-мотивиран след десетото място на дебюта си на олимпийски игри. 

Снимка: Facebook/Instagram
Митко Ценов пък поднесе извинения както за представянето си в Бразилия в дисциплината 3000 метра с препятствия, така и за някои снимки, публикувани от него след състезанието. 

Снимка: Facebook/Instagram
За седемкратния олимпийски шампион Юсейн Болт обаче няма повод за извинения. Пореден финал за най-бързия човек на планетата. 

Снимка: Facebook/Instagram
Друг шампион на Ямайка - спринтьорката Илейн Томпсън, изрази благодарността и гордостта си от успеха веднага след победата във финала на 200 м. 

Снимка: Facebook/Instagram
Първият боксов олимпийски златен медалист в историята на Бразилия - Робсон Консейсао, вече се наслаждава на триумфа си. 

Снимка: Facebook/Instagram


Снимка: Facebook/Instagram
Сензацията в спортната гимнастика се казва Симон Байлс с четири златни медала и един бронзов от игрите в Рио. Холивудският актьор Зак Ефрон поздрави младата американка за успеха, а тя самата шеговито дори призова всички вече да я наричат "г-ца Ефрон". 

Снимка: Facebook/Instagram