Последният медалист в историята на българския бокс от олимпийски игри - Тервел Пулев, продължава без грешка в професионалния бокс.

В прочутия комплекс "Хангара" в Коста Меса, Калифорния, бронзовият медалист в полутежка категория от Лондон 2012 се наложи над американеца Мич Уилямс в 6-рундова нервна и буквално кървава битка.

Снимка: Instagram

В третия рунд Уилямс отвори аркада под лявата скула на Тервел. В четвъртия рунд настъпи и най-спорният момент в двубоя: реферът на ринга даде наказателна точка на нашето момче за нанесени удари след сигнала, въпреки че американецът бе този, който от самото начало на срещата играеше мръсно и многократно нарушаваше правилата.

След последния гонг обаче и тримата съдии дадоха предимство на Тервел, който не остави съмнение, че е по-добрият боксьор и доминираше в четири от шестте рунда: 59:54, 57:56 и 58:55.

За първи път по-малкият от братя Пулеви бе изведен за официален мач от новия си треньор - живата легенда на американския бокс Кени Адамс, през чиито ръце са минали десетки олимпийски и световни шампиони. Двамата работят заедно от декември.