Огромната аркада, с която Кубрат Пулев успя да постигне една от най-зрелищните победи в 11-годишната си кариера в професионалния бокс - тази срещу Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния, вече е напълно овладяна.

Раната над лявата вежда на българина, който записа своя 27-ми успех в 28-мия си мач при професионалистите обаче се е наложило да бъде зашита с 12 шева. Това се е случило веднага след слизането му от ринга в прочутия комплекс "Хангара".

Кубрат се чувства добре, щастлив е и вече е нетърпелив да се завърне у дома, макар че все още няма яснота кога може да очакваме него и брат му Тервел в София.

Богдан Дину отвори аркадата на Пулев в началото на четвъртия рунд, а в седмия рунд битката приключи с нокаут, след три последователни нокдауна, в които Кубрат изпрати румънеца на пода. В критичните рундове 4, 5, 6 и 7 перфектна работа свърши един от най-добрите кътмени в профибокса - Руди Ернандес, който успяваше светкавично да затваря аркадата в краткото време за почивка след всяка част.

За по-големия син на многократния шампион на България в тежка категория Венко Пулев, този нокаут е негов 14-ти при професионалистите и със сигурност - най-зрелищният от онзи, с който Кобрата се разправи с руското страшилище Александър Устинов при защитата на титлата си на IBF и на европейската си титла през 2012 г.