Футболните фенове в Южна Америка със сигурност нямат търпение да проследят мачовете от турнира Копа Америка. Проблемът обаче е, че... никой не знае къде ще се проведат те!

Само 12 дни преди старта на традиционния турнир, Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) отне домакинството и на Аржентина. 

По първоначален план срещите от 47-ото издание на надпреварата трябваше да се проведат между 13 юни и 10 юли в 8 града в Колумбия и Аржентина. На 20 май от КОНМЕБОЛ заявиха, че Колумбия няма да домакинства. Причината бяха протестите срещу президента Иван Дуке Маркес. 

Вчера (30 май) стана ясно, че и Аржентина няма да приеме мачове. Причината е "сегашната ситуация в страната". Вероятно става дума за повишаването на броя на заразените с коронавирус в страната. От седмица насам броят на новозаразените не спада под 20 000 на ден.

Снимка: Getty Images

"КОНМЕБОЛ разглежда офертите от другите държави, които са проявили интерес към домакинството на турнира. Актуална информация ще бъде обявена скоро.", де казва още в изявлението на федерацията.

Според медиите в Южна Америка, вероятно Чили ще бъде новият домакин, тъй като преговорите между страната и федерацията са в напреднала фаза.

Снимка: Getty Images

Копа Америка се провежда от 1916 г. насам и е своеобразно първенство на континента. Уругвай е тимът с най-много титли - 15, следван от Аржентина - 14 и Бразилия - 9.