Цели 12 българи вече членуват в постоянните комисии на УЕФА след последното заседание на Изпълнителния комитет на централата в Нион, съобщава официалният сайт на Българския футболен съюз.

Благодарение на президента на БФС Борислав Михайлов България стана една от най-масово представените източноевропейски държави в структурите на Европейската футболна асоциация.

Самият Михайлов е член на Изпълнителния комитет, председател на една от най-важните комисии за Развитие и техническа помощ, както и заместник-председател на Футболната комисия, където председател е Давор Шукер, а сред членовете са Луис Фиго, Деян Савичевич, Збигнев Бонек, Деметрио Албертини, Ангел Йорданеску, Фернандо Йеро и т. н.

Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков остава член на Комисията за юношески и аматьорски футбол, а Емил Костадинов влиза в Комисията за националните отбори. Михаил Касабов вече е 3-ти вицепрезидент на комисията "Хеттрик", която разпределя финансовата помощ по проекти за националните асоциации, а Атанас Фурнаджиев представлява България в Комисията по маркетинг.

Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов е член на Правната комисия , а заместник-изпълнителният директор Павел Колев – на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти. Стилиян Шишков пък е член на Медийната комисия, а България вече има своя представител и в Медицинската комисия, където влиза лекарят на националния отбор д-р Бисер Бочев. Като добавим и Ивайло Ивков, дългогодишен наш представител в Апелативната комисия, общата бройка на българите в УЕФА достига внушителното число 12.