Тито Виланова официално се сбогува с феновете и играчите на Барселона с отворено писмо. Както е известно, Виланова се оттегля, за да се бори с рак на гърлото.

"Дойде моментът да се изправя пред тази промяна в професионалната ми кариера и да посветя енергията и усилията си в борбата с тази болест, която лекарите ми откриха преди година и половина. Лечението, което трябва да премина, не ми позволява да се отдам 100 процента на задълженията си като треньор на клуб като Барселона.

Аз обаче оставам близо до клуба и продължавам да работя за този клуб, който толкова много обичам.

Не е лесно да напусна тази група от толкова специални хора, играчи, приятелите ми от треньорския щаб и близките хора до мен. Искам да благодаря за цялата подкрепа, която ми отдадоха през това време. Човешките и футболни качества на този отбор са невероятни и доказват колко голям отбор е Барселона.

Искам да благодаря специално на президента, на целия борд на директорите и на спортния директор Андони Субисарета за подкрепата им. Също така съм задължен да благодаря на лекарския екип и на д-р Рамон Канал. В този мач, който ми предстои няма да играя сам и благодаря на всички за подкрепата.

Също искам да благодаря от цялото си сърце на всички привърженици на Барселона, които изпращат толкова позитивизъм към мен. Тяхната подкрепа през последните месеци е много специална. Искам да уверя всичките привърженици, че аз съм спокоен, силен и влизам в тази борба с рака напълно сигурен, че ще победя.

Много благодаря също така на всички привърженици на футбола, колеги, спортисти и хора, които изпратиха съобщения до мен, в които ме подкрепят.

Това са трудни моменти за мен. Сега когато напуснах треньорския пост на Барселона, се надявам да бъда оставен на спокойствие, както аз, така и моето семейство, защото ми предстоят много тежки дни и голяма борба, на която трябва да се отдам изцяло.

Не искам да завършвам това обръщение без да пожелая много късмет и всичко най-добро на новия старши треньор на най-добрия отбор в света – Барселона.

Благодаря на всички“, гласеше обръщението на Виланова.

От Барселона разкриха, че ще обявят новия треньор следващата седмица.