Христо Стоичков отправи жестока критика към трансферната политика на Барселона. Легендата на каталунците заяви в интервю пред Sport.es, че на „Камп Ноу“ се хвърлят пари на вятъра и не се мисли за бъдещето на клуба.

„Парите се хвърлят на вятъра. Барса прави неща, което не трябва, като продажбата на Тиаго Алкантара за 25 милиона евро, когато клаузата му беше за 90. Трябва да попитам, колко бе платено за Фабрегас, имайки предвид, че той е юноша на клуба. Но има и още, Рафиня, Фонтас, всичките бяха продадени за по един милион евро, когато Пуйол се нуждаеше от заместник...Или Мартин Касерес, което е друга глупост. Да продадеш Ибра, когато е купен за 66 милиона...“, не спести критиките си Камата.

Той разкритикува и бившият президент на клуба Сандро Росел за хвърлената веднага след скандала с договора на Неймар оставка.

Относно предстоящия тази вечер финал за Купата на Краля с Реал, Стоичков коментира: „Барса ще се бори от самото начало. Това, което пишете и говорите ги боли. Преди три седмици Меси вкара три гола на Бернабеу, а сега професионализмът му се поставя под съмнение.“