Младата звезда на испанския футбол Иско ще се превърне в първото голямо ново попълнение на Реал (Мадрид), съобщават в един глас медиите в Испания.

Сделката е вече е договорена след среща късно в петък вечер между вицепрезидента на Малага Мояд Шатад и изпълнителния директор на Реал Хосе Анхел Санчес.

Полузащитникът ще бъде представен през следващата седмица, когато ще подпише договор за пет години.

Разминаване в информациите обаче има по отношение на сумата по трансфера на халфа от Малага. Според най-голямото спортно издание в Испания "Марка" Реал (Мадрид) е успял значително да намали цената и ще го закупи за не повече от 20 милиона евро. Другият мадридски вестник "Ас" обаче твърди, че сделката е за точно 30 милиона, а според "Кадена Сер" сумата по трансфера е между 25 и 30 млн. При всички положения обаче личи, че от кралския клуб са успели да убедят андалусийците да намалят цената на младока, която бе 35 милиона евро – колкото е неустойката за разтрогване на договора на таланта.

Франсиско Аларкон, или по-кратко Иско, е на 21 години и само преди седмица бе една от основните фигури в младежкия национален отбор на Испания, който триумфира като европейски шампион. През миналата година пък грабна наградата за най-добър млад футболист в света "Голдън бой".

Сериозен интерес към Иско имаше от страна и на Манчестър Сити, където треньор вече е досегашният наставник на Малага Мануел Пелегрини. Младият халф обаче явно предпочете да остане в Испания и в близките дни се очаква от Малага да пратят официален отказ на офертата на "гражданите".