Звездната селекция на Малага явно още не е завършила и поредният футболист, който попадна сред желанията на андалусийците е бразилският плеймейкър на Волфсбург Диего.

Новината за евентуален трансфер съобщиха от ръководството на германския клуб. „Вълците”  ясно показаха, че при първа възможност ще се разделят с бразилеца след проблемите с него през изминалата година и обявиха, че са „готови за преговори с Малага”.

В същото време Малага привлече и още един играч – 19-годишният талант на Валенсия Франсиско Аларкон или по-познат само като Иско. Андалусийците директно платиха неустойката по договора му с „прилепите” на стойност 6 милиона евро, след което подписаха договор за 5 години. Новата неустойка на Иско ще бъде 20 милиона евро, а през петата му година – 24 милиона.

Иско играе като нападател и всъщност е роден в Малага, но е рожба на школата на Валенсия. През изминалия сезон направи своя дебют в Примера и записа 3 мача.

Така сметката на новия собственик на Малага Абдула бин Насер Ал Тани показва, че той вече похарчи над 35 милиона евро за нови попълнения – Хоакин (4,2 милиона евро), Жереми Тулалан (11 млн), Серхио Санчес (2,8 млн), Диего Буонаноте (4,8 млн), Йорис Матайсен (1,5 млн), Начо Монреал (6 млн), Иско (6 млн), а Рууд ван Нистелрой дойде като свободен агент.