Селекционерът на Испания Висенте дел Боске даде да се разбере, че Фернандо Торес няма абсолютно никакви привилегии в клуба. Нападателят ще трябва да заслужи мястото си в тима с добра игра за силния си тим Челси.

Торес се разписа на финала на Евро 2008 срещу Германия, с което донесе успеха с 1:0 и титлата на "Ла фурия". Торес обаче е в отчайващо слаба форма, откакто премина в Челси от Ливърпул през януари 2011 година.

Дел Боске обаче е категоричен, че това кой ще попадне в състава за Европейското в Полша и Украйна догодина, ще зависи от моментната форма, а не от активи от миналото.

"Няма да има никакви привилегии, без изключения. Много футболисти ще се борят за местата, така че трябва да бъдем честни. Фернандо Торес е постигнал чудесни неща с националния тим на Испания, но сега ролята му е да играе сега. Той е в състава, заради представянето си на клубно ниво", заяви Дел Боске.

Торес започна като титуляр в последната квалификация на Испания срещу Чехия (2:0), но не успя да се разпише и бе заменен за час игра.