Барселона ще има нов втори екип през следващия сезон 2013/2014. След редица различни вариации на резервните фланелки през последните години от ръководството на клуба изглежда се спряха на цветове, които ще останат за дълго.

Новият екип ще бъде в жълто и червено. Любопитното е, че точно това са цветовете на Каталуня и именно поради тази причина те са избрани от Барса.

Новината бе съобщена вчера от вестник "Спорт" и веднага предизвика огромен отзвук в Испания. Съвсем естествено тя зарадва местните фенове на Барселона, тъй като по този начин автономната област Каталуня ще бъде представяне пред света. Някои обаче разгледаха в това решение и политически акт и дори подстрекателство към националистически настроените в областта, борещите се за независимост от Испания.

Любопитното в случая е, че в цялата си 113-годишна история Барселона никога не играл в цветовете на каталунския флаг, което изглежда някак куриозно като се има предвид, че през последните години се изредиха зелени, жълти, оранжеви и кафяви екип, а пък в момента се представя с искрящи жълто-оранжеви фланелки.