Зрителски сигнал за опасна електрическа инсталация и протекъл покрив в къща за гости в шуменското село Мадара. Група от Добрич резервира къщата за новогодишните празници, но остава разочарована от условията и отношението на собствениците.

Мухъл по стените, паяжини по первазите, занемарени помещения, протекъл покрив и лошо отношение. Това получават Димитър Ивано и близките му в къщата за гости "При бачо Илия" в село Мадара. Групата наема къщата за три дни, за да посрещне там новата 2022 г., но остава неприятно изненадана.

Снимка: bTV

„Обстановката в къщата се разминаваше драстично с това, което беше качено в сайтовете за обяви за къщи за гости. Дървата, които бяха предоставени за отопление в къщата, бяха сурови и мокри и беше доста трудно да се поддържа нормална температура в стаята. За мен къщата е опасна за обитаване. Покривът беше пропаднал, на места имаше течове. Електрическото табло е много старо, направено е на дървена основа“, разказа той.

Снимка: bTV

Собствениците казват, че за 10 г. в бранша това е първо оплакване към тях. Твърдят, че групата от Добрич целенасочено е търсила проблем.

„Казах им, че къщата е обикновена селска къща. Те казаха „не търсим лукс, искаме да си изкараме хубаво“. Казах добре, всеки има право да дойде да види къщата, преди да я наеме“, заяви собственикът Латинка Рангелова.

Снимка: bTV

Собствениците твърдят, че са отчели взетите от групата пари на обща стойност 1300 лева и отказват да приемат претенциите. Димитър и близките му пък са подали жалба до Комисията за защита на потребителите.

„Ако сметнат, че жалбата е основателна, да бъде върната част от сумата или цялата сума, както преценят“, добави той.

Къща за гости "При бачо Илия" в село Мадара е регистрирана и със съответните документи от Община Шумен, а собствениците казват, че не се притесняват от проверки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!