Зрители сигнализират за забравена от общината улица във вилна зона Горна Баня. Хората твърдят, че улица „Св. Крал“ прилича на лунен пейзаж и редовно чупят колите си. След последните поройни дъждове, на места улицата е останала без асфалт.

Улица прилича на лунен пейзаж
Снимка: bTV

„През зимата, когато е най-трудният период, по улицата „Маджарица“ се обикаля и слизаме като шейни. С кола не се стига по тази улица“, казва жител на вилна зона Горна баня. 

Той и неговите съседи са направили подписка, с която настояват да се направи ремонт както на улицата, така и на канализацията. 

Улица прилича на лунен пейзаж
Снимка: bTV

„Ако не се оправи канализацията, тази улица и да се асфалтира догодина по същото време, ще бъде в същото състояние. Това, което искаме е да ни се подсигури достъп за зимата и да ни се каже как сто и въпросът с канализацията“.

По думите на кмета на община „Овча купел“ почти всички улици трябва да бъдат ремонтирани, но районната администрация няма бюджет. 

Улица прилича на лунен пейзаж
Снимка: bTV

„Веднъж са отпускани средства за ремонт, които са пренасочени. А втори път през 2020 г. Столична община не успява да защити проект пред ЕК. Във вилна зона Горна баня няма нито една улица, изградена по проект. Няма нито една улица, която да е включена в капиталовата програма на Столична община. Всичко, което се прави, се прави на парче, на т.нар. стопански принцип“, каза кметът. 

Улица прилича на лунен пейзаж
Снимка: bTV

Според Столична община ул. „Св. Крал“ не е била подавана за ремонтни дейности от район „Овча купел“. За улицата е необходимо да се направи работен проект по регулация, след което СО ще я включи за изготвяне на проект за изграждане. Към момента в участъка, където е полагана асфалтова настилка, ще се предприеме частичен ремонт.

Жителите на вилната зона биха се съгласили на частичен ремонт, ако бъде реализириан. В противен случай, те ще се съберат отново и ще търсят своите права.