Зрителски сигнал за полицейски произвол. Известен ковач и артист от града твърда, че е пребит от служители на жандармерията без повод.

В защита на Радослав Сарафов се събраха десетки от града, тъй като той е уважаван артист.

„Тръгвах си от работа, бяхме се почерпили с колегите. Спрях до работилницата, защото ми се обадиха да ги изчакам да се прибираме заедно, бях на около 2 метра от една патрулка“, разказва Сарафов.

По думите му жандармеристите се държали грубо с него.

„Казаха ми: „Къф си ти бе? Изчезвай, разкарай се веднага, пречиш ни да работим“. Аз на шега им казах какво толкова им преча, явно това ги е ядосало. Единият слезе от патрулката и ме ритна в коляното, паднах на земята и двамата започнаха да ме ритат“, разказва мъжът.

Неговите приятели и колеги виждат суматохата и само това спира жандармеристите, твърди потърпевшия. Свидетелите се обаждат на 112 и пристигат полицаи от местното РПУ.

Снимка: Радослав Сарафов

Хората са категорични, че ще предприемат всички мерки, които им позволява закона тези служители на жандармерията да получат заслуженото си.

Радослав Сарафов е уважаван жител на Банско, който е описван като скромен, семеен човек с две деца. Той е създател на семеен бизнес - ковачница, която изработва метални изделия.

Почти всичко от желязо в Банско е излято от ръцете на Радо или „Чичо ковач“. 

Сарафов работи и по изработката на куполи за църкви и е известен в цяла България със своя занаят.

От МВР заявиха, че проверяват случая.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!