Астрономическата пролет вече настъпи, но обстановката в по-голямата част на страната е зимна. Пътните настилки са мокри, на места - заснежени. Обработват се за зимни условия.

Преминаването на тежкотоварни автомобили през прохода "Предела" е временно ограничено. Временно движението през прохода "Петрохан" е ограничено поради свличане на снежна маса, съобщават от АПИ. Има и ограничения на други места заради произшествия.

В София 136 снегопочистващи машини са минавали по основните пътища през нощта. По-късно през деня се очаква да започне обработката на по-малките улици.

Въпреки че през нощта валя доста сняг, той се задържа малко и снежната покривка в София към 6 ч. е символична.

Обработени против заледяване са и общински пътища на територията на Столичната община, както и вътрешноквартални улици в районите „Възраждане“, „Средец“, „Оборище“, „Враждебна“, „Витоша“, „Овча купел“, „Панчарево“. Южната дъга на Околовръстен път също е обработена. В момента тече втора обработка на улиците, по които се движи градският транспорт.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“ в природен парк „Витоша“.

Към момента са почистват прилежащите пространства към спирките на градския транспорт.