20 дни от месеца без вода – на това изпитание са подложени жителите на пернишкия квартал „Калкас“. По думите им проблемът е от около 17 години. Понякога водата я има, но е с ниско налягане, друг път от чешмите не тече нищо.

Жител на квартала показа и десетките жалби, които е изпращал до редица институции, включително и до омбудсмана, както и до регионалното министерство.

Каква е причината за нямането на вода не може да посочи и кметът на квартала – Надка Павлова: Причината могат да я кажат само компетентните органи. Липсата на вода е факт от много години. Непрекъснато хората подават жалби. Идват директорите на ВиК, всички, от които зависи. Дават различни отговори. Така на никой от нас не ни стана ясно защо в тази част на квартала няма вода. Предполагам че е трудно – обяснението на ВиК е, че главният водопровод минава по тази улица, че те са над него и затова няма вода. Защото е високо. Това не може да бъде оправдание за века, в който живеем“, коментира Павлова в ефира на „Тази сутрин“ по bTV.