„Не искаме нови избори, искаме си избрания кмет”. Това казаха в ефира на „Тази сутрин” хора от село Бозвелийско, където се стигна до касиране на изборите за кмет.

Причината – манипулация на вота чрез използването на химикали с изчезващо мастило, за която bTV първа сигнализира преди месец и половина.

Със своето решение Административният съд във Варна обяви за недействителен избора на Дамян Дамянов от ГЕРБ, който спечели на първи тур на местните избори в селото.

Според съда опонентът на Дамянов – Живко Панев, всъщност води във вота с 80 гласа разлика. Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

„Доволен съм от това решение. Правото възтържествува. Не мога да кажа дали Дамянов ще обжалва, това си е негово решение”, коментира в „Тази сутрин” Живко Панев.

„Определено сме измамени. Доброто е това, че все пак имаме някакво удовлетворение от решението на съда. Мисля, че трябва да вярваме в българския съд и трябва да вярваме, че ще бъдат по някакъв начин отстранени тези манипулации”, коментира жител на селото.