Зрителка на bTV от Пловдив изпрати клип с обяснението, че по чудо бетонни късове не са стоварили върху майки с деца пред жилищен блок.

Жената настоява да се вземат мерки преди някой фатално да пострада.

Авторът на клипа ни сигнализира, че бетонни парчета редовно падат пред блок на булевард „Александър Стамболийски“ в Пловдив. По чудо последният път бетонните късчета не са се стоварили върху майки с деца. Подаден е сигнал на телефон 112, но не е последвала реакция.

Подобни падащи късове преди време са счупили прозорец на паркиран автомобил. Според собственика повредата му струвала 300 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

bTV сигнализира кметството в район „Южен“. На място е извършен оглед. Според местната власт собствениците във входа трябва да съберат пари, за да ремонтират и обезопасят фасадата.

Снимка: btvnovinite.bg

„Това е ситуация, при която етажната собственост трябва да си вземе самостоятелно решение. За глоба можем да ги предупреждаваме, можем да ги задължим. Можем да си пишем писма. Въпросът е да има ефект, защото според мен налагането на глоби може не е решение на проблема. Защото в повечето случаи може да се плати глобата и да няма ефект. По-скоро тук трябва да се предприемат действия това нещо да спре да се руши“, заяви Костадин Язов, кмет на район „Южен“.

Жалбоподателите оспорват. Те твърдят, че опасните бетонни късове падат само от терасата на 6-ия етаж. Апартаментът се обитава от възрастна жена, която не пожела да застане пред камера.

От местната власт отговориха, че квадратурата на терасите на блока е извън тази на жилищата. Външните части, включително балкон, са общи и трябва да бъдат ремонтирани общо.