Спор за пасище едва не завърши фатално. 37-годишен мъж беше жестоко пребит от трима охранители, докато пасял животни край новозагорското село Червенаково. Състоянието му остава тежко.

На 9 май по обед Васил Тодоров извел животните си близо до село Червенаково. Минути след това трима охранители го нападат с електрошокови палки, защото преминал границите на пасището.

Мъжът бил съблечен и влачен, а близките намерили дрехите му в полето. След побоя успял да спре кола и стигнал до селото. С множество наранявания и опасност за живота е приет в реанимация на сливенската болница. 

„По обед охранителната фирма идва тук и го извикали да се разберат. Той отишъл, едното момче го заприказва, а другите го бият с електрошокови палки“, разказа баща му Апостол Тодоров.

Той заяви, че иска справедливо наказание.

Извършителите са служители на охранителна фирма, двама от тях са криминално проявени. Вече са на свобода, а от прокуратурата в Сливен казаха за bTV, че тепърва ще доказват кой ги е изпратил. В селото обаче твърдят, че знаят името му и живеят в страх.

Кметът на селото Димитър Димитров заяви, че земята, на която пастирът е пасял животните си, е празна, необработена земя. Според него напрежение има от години, но решение няма. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!