От този четвъртък се затваря част от Северната дъга на Околовръстния път в София заради ремонт.

Дължината на отсечката е близо 6 километра и половина. Този път мястото е между кръстовищата за Световрачене и Локорско.

Участъкът ще бъде затворен в 9:00 ч. „Наблюдавахме няколко седмици трафика и местните жители се изтеглят за работа до 8:30 ч., така че можем спокойно да затворим, не очакваме да има тапи“, каза инж. Даниел Иваничков от Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" от АПИ.

Този участък е изключително амортизиран и не е ремонтиран от 20 години. Настилката ще бъде подменена с нова, отговаряща на настоящото натоварване на пътя. Ще бъдат поставени и геомрежи на местата, където има пропадане. Изключително важна е рехабилитацията на две съоръжения в тази част на Околовръстното, обясни Иваничков.

Снимка: btvnovinite.bg

От 19 февруари ще стартират и ремонтните работи в 2,8 км участък от кръстовището за Чепинци до връзката за яз. "Чепинци". Там също има две съоръжения, които се нуждаят от реновация.

По време на ремонтните дейности двата участъка ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут през Чепинци, Негован и Световрачене.

Снимка: btvnovinite.bg

"Не очаквам да има затруднения за околните села, а по-скоро за близките квартали на София", каза инж. Иваничков.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта и пътната сигнализация.

Снимка: btvnovinite.bg

Предвижда се ремонтните работи да приключат до средата на месец май.