Една от най-използваните велоалеи в София тъне в разруха. За това ни сигнализираха наши зрители в платформата "Аз, репортерът".

Трасето е по надлез "Надежда", където стърчаща арматура, капаци на шахти и дупки са само част от препятствията пред велосипедистите.

Снимка: bTV

Със своята дължина от 4 километра и половина велоалеята, която свързва квартал "Надежда" с центъра на София, е една от най-използваните.

Снимка: bTV

В отсечката през надлез "Надежда" обаче трябва да имате почти професионални кросови умения, за да преминете, защото ви посрещат дупки, стърчащи железа и капаци на шахти.

Това са само част от препятствията, с които трябва да се борят преминаващите велосипедисти.

Ако се движите по трасето и случайно изпуснете неравностите и шахтите, се озовавате пред праг и преминаването през него е почти невъзможно.

Снимка: bTV

За по-удобно някои от велосипедистите предпочитат дори комфорта на асфалта по пътното платно. Лазар Велинов ползва алеята поне по два пъти на ден, за да стигне до работа.

Споделя, че при дъждовно време се образуват и локви и е невъзможно да се кара.

Снимка: bTV

С падането на нощта предизвикателството е още по-голямо, защото нищо не се вижда. Изпратена е и подписка до кмета на "Надежда".

Снимка: bTV

Основен ремонт на трасето след откриването му преди 7 години не е правен.

Освен това светофарът е неудобен за пресичане, а преминаването отнема около 5 минути.

Снимка: bTV

От общината изпратиха позиция, в която се казва, че е извършен гаранцинен ремонт на трасето и че предстои обследване на настилката и ремонт.