Хлебопроизводители прогнозират скок в цената на козунаците, а клиенти от сега се запасяват за Великден.

„Ние сме на пазара повече от 30 години и за първи път имаме такъв случай, в който хората се запасяват. Опасяват се заради инфлацията. Аз не си спомням от 1996 г. с такива темпове не с дни, а с часове. Имам случай преди няколко дни, където на брашното промениха цената в рамките на един следобед, което няма как да се калкулира в себестойността на един продукт. В същия момент всичко расте, цената на олиото на едро ние не можем да я намерим под 5,59 лв. Така че не можем да избягаме от инфлацията“, казва Димитър Людиев, председател на Регионален съюз на хлебопроизводителите - Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

„Опитваме се да не повдигаме да не вдигаме цените“, казва Людиев, който е категоричен, че до Великден няма да вдига цените, защото осе е запасил със суровини, но отбелязва, че спрямо миналата година стойността е скочила с 20-3%.

А каква е рецептата на технолога Иван Стойков за козунак, вижте във видеото.